For kilde data: Nikon 28-300 f/3.5-5.6G ED VRII G ED VRII. For Ken Rockwell sine tester av dette objektivet finner du linken her

Et kult "gateobjekt" som lar deg fange alle de motivene du går glipp av dersom de dukker opp på staot avstand, nærme eller lignende.

Selvfølgelig et objektiv med et lass kompromisser - du får ikke 28-300mm eller 10.7 zoom område gratis. Koblet med NX2 for korreksjon av objektivets mulige fortegnelse og vignetterings korreksjon samt nedblendig til f.eks. 8 gir allikevell et overaskende bra objektiv. Dersom jeg vet at maks nødvendig brennvidde er 200 brukes selvfølgelig en 70-200, men dersom du ikke vet noenting er dette et opplagt valg.

Objektivet fremstår som et solid håndtverk, rimelig solide saker, men med en fasinerende lang tut som stikker frem mot 300mm. Sammenlignbare kvaliteter er f.eks Nikons nye 16-35mm. Produsert i Thailand og til ca. 8000 kroner er vel dette et objektiv i Nikons mellomklasse, men brukt på den rette måten og på det rette huset har du en vinner. Fungerer utmerket på FX hus såvell som DX hus der den gir effektiv brennvidde på 42-450mm!!!